לבנדר או לבנדין מה עדיף ?

האם אתם אוהבים להשתמש בשמנים אתריים לטיפול במתח לחץ ? האם ידעתם ששמן אתרי לבנדין שהוא בן הדוד של הלבנדר הוא אחד השמן הטובים לטיפול בתופעה זו ?. אומנם הלבנדין לא פופולרי כמו הלבנדר אך הוא בעל יתרונות טיפוליים רבים וחשובים .
מה שאנו מכנים כצמח הלבנדר הוא למעשה יותר מסוג אחד, ישנם כ 39 סוגים של לבנדר שונים ומכאן כל הבלבול . הנפוצים הם לבנדר והלבנדין וששמם הלטיני: Lavandula Angustifolia(לבנדר)& Lavandula Latifolia (לבנדין) . הלבנדר נקרא גם הלבנדר האנגלי מפני שמבחינה היסטורית (1700)לבנדר זה שימש את האנגלים להפקת בושם והלבנדין נקרא הלבנדר הצרפתי מפני שמבחינה היסטורית הצרפתים השתמשו בו להפקת בושם. הריחות מעט שונים אך עבור שניהם תכונות דומות
שניהם :
מרגיעים , עוזרים בשינה טובה יותר, וחשובים כמפיגי כאב
אך יש גם הבדלים בין השניים .
שמן הלבדין מכיל 7-12% קַמפוֹר, כך שהלבנדין מוביל בטיפול במתח ובהתקררות הוא גם מתפקד כמעורר/ סטימולנט
לבנדין יש ריח חזק ותוקפני יותר וזה הודות לקומפור שבו בעוד ללבנדר ריח פרחים עדין ומתקתק
. תכולת הקומפור שבלבנדין הופכת אותו לפחות מתאים לטיפול בכוויות ובפצעים , תכונה מובילה בלבנדר , למרות שהקומפור בו הופך את הלבנדין למחטא יעיל יותר.
הלבנדין
למרות ששמן אתרי של לבנדין דומה מאוד בתפקידיו לשמן אתרי לבנדר, הלבנדין בעל פעילות מהירה יותר , חדה יותר ועוצמתית יותר. אם כן מה היתרונות ? בבקשה, סקירה קצרה על האיכות של הלבנדין כשמן אתרי
לבנדין כמְשַׁכֵּך כְּאֵבִים
שמן אתרי לבנדין הוא משכך כאבים יעיל לטיפול ושיכוך סימפטומים של דלקות פרקים; דלקת פרקים היא תופעה מכאיבה שצמח הלבנדין עוזר בהרגעת הכאב.
נוגד דלקת : לשמן הלבנדין תכונות נוגדות דלקת שיכולות לעזור ולטפל במקרים דלקתיים שונים ובנם טיפול בכאבי שיניים , דלקות חניכיים ואפילו התקררות ודלקות גרון שגרתיות לתקופת החורף הוספת לבנדין למשחות שיניים טבעיות ולתערובות לטיפול במחלות חורף מעלות את יכולת הטיפול של התכשיר הנרקח באופן משמעותי
ללבנדין מרכיבים אנטיספטיים – לשמן האתרי לבנדין מרכיבים רבים שממקמים אותו כאפקטיבי בפעילות האנטיספטית. שימוש הקבוע בלבנדין מונע התפתחות של פצעים ומוגלה ולכן יעיל לטיפול ומניעה של אקנה , מניעה של זיהום חתכים וכוויות . שמן אתרי לבנדין נמצא יעיל בטיפול מקומי בזיהומי עור הנגרמים אחרי ניתוחים.
טיפול בצלקות צמח הלבנדין יכול להתמודד היטב עם סימני מתיחה , צלקות אחרי ניתוחים , הוא מצמצם באופן ניכר סימני צלקות פיגמנטציה ואפילו צלקות אקנה . תכונות הלבנדין מאפשרות זירוז והחלמה מהירה של פציעות ובכך מקטינה את הנזקים והסיכוי לצלקות
 
טיפול טבעי בהתקררות
 
שמן אתרי לבנדין עוזר בהקלה על שיעול טורדני . שמן הזה עוזר מאוד במיוחד במצבים של כאבי חזה ותופעות מערכת הנשימה כמו אסטה וברונכית . הוא עוזר בכל מצב של כא בי גוף , עייפות וסימנים נוספים המלווים התקררות
טיפול טבעי למערכת העצבים
הלבנדין הוא עזרה משמעותית בטיפול תומך במערכת העצבים. הטיפול הכללי שומר על מערכת עצבים יציבה ואפקטיבית . הוא משמש כמחזק מערכת עצבים.
בראיות העור – כנוגד דלקת ונוגד זיהומים . שמן האתרי של הלבנדין מונע ומגן על העור מתופעות שונות כמו פגמנטיה , צלקות וכל התופעות המוגדרות היום דרמטיטיס
 
יתרונות נוספים – מלבד כל האמור כאן במאמר זה רבים מבין המטפלים בשמנים ארומתיים אוהבים את הלבנדין בעיקר בזכות הריח הייחודי לו , ריח חזק ועצמתי שלו תכונות מרגיעות את הנפש ולכן הוא אהוב על מטפלים המתמקדים בטיפול במצבים נפשיים כמו דכאון או עצב
 
לבנדין – זהירות
 
למרות לשמן אתרי לבנדין יש יתרונות רבים ויכל לעזור במגוון רחב של בעיות בריאות אין להשתמש בשמן לבנדין לנשים בהרין
בכל אופן . לא משנה אם תשתמשו בלבנדר מסורתי או לבנדין השמנים משפרים את הפעילות הטיפולית הטבעית באופן משמעותי

לעוד פוסטים שאולי יעניינו

מאמרים
דורית יוסף

עור

עור העור הוא איבר חשוב.הוא נמצא במרכזו של הפן האסתטי ומהווה שריון והגנה. במיוחד לנו הרוקחים הטבעיים וכל אותם אנשי מקצוע שטיפוח האסתטי של העור

קרא עוד»
Uncategorized
דורית יוסף

אוּרֵאַה

תכשרים קוסמטיים מכילים לא פעם חומר בשם אוראה כדי לטפל בעור חסר לחות או קשקשי .האוראה שמשתמשים בקוסמטיקה הוא סינטתי ואינו מכיל מרכיבים מן החי.

ואם זאת תכשירים שמכילים אוראה נחשבים לבטוחים לשימוש שכן רמת הרעילות של האוראה נמוכה מאוד

יתרונות האוראה לעור הם רבים : האוראה משמש להוספת לחות , מעודד התחדשות תאי עור , הטיפול בעור מתבצע בשכבות העמוקות בזקיקים ובכך מעודד את התפקוד התקין של פעילות טבעית של לחות ותפקוד עור תקין .

קרא עוד»
מאמרים
דורית יוסף

הלחות בעור וכיצד לשמור עליו

כשאנו מודדים את כמות הלחות שבעור אנו מודדים כמה מולקולות מים יש בו . הפעת הלחות על העור משפיעה על מראה העור . כאן נלמד כיצד לשמור על הלחות ואיזה חומרי גלם להוסיף כדי להוסיף לחות

קרא עוד»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *