פורמולה לקרם קלנדולה מרגיע ומזין לבעיות עור

מרפאים טבעיים משתמשים בשמן המופק מתשרית פרחי הקלנדולה כבר מאות שנים, המצרים הקדמונים האמינו שהם גורמים לנו להיראות צעירים יותר, ההינדים השתמשו בפרח הקלנדולה למגוון רחב של שימושים קוסמטיים
היום, הצמח משמש למגוון שימושים בעיקר לטיפול בבעיות עור וידוע ביכולת ריפוי, בהקלתו גירוי עור ובריכוך עור קשה , לטיפול בדלקות, בהאצת ריפוי העור ואיחוי פציעות. השימושים כוללים: טיפול בכוויות, חתכים ולפציעות.
האמונה היא שהצמח נלחם ובזיהומים והדלקות, שנגרמים עקב זיהום משני לפציעה או לכוויה. לא פעם מרפאי העור הטבעיים משתמשים במיצוי הפרחים (אקסטרקט קלנדולה) לטיפול ישיר בכוויות או כקומפרסים.
במתכון זה נשתמש בקרם בסיס ולכן הכנת המתכון מהירה ויעילה לטיפול במגוון רחב של בעיות עור כגון : גירוי עור , גרד , פריחה, תפרחת חיתולים , תגובה לעקיצות יתושים , חבלה יבשה
מתכון לכמות סופית של 100 גרם :
המרכיבים 80 גרם קרם בסיס
3 טיפות לבנדר
2 טיפות שמן לבונה
אופן ההכנה:
להוסיף את התמצית והשמנים האתריים לקרם הבסיס ולערבב היטב עם שפדל עץ.
לאחסן בכלי קיבולת של 100 מ"ל
זהו … מתכון קל ומהיר אך כולל בו את כל התמציות והשמנים שמאפשרים הקלה לעור מגורה ובעיתי

לעוד פוסטים שאולי יעניינו

שמן זית

שמן זית שמן זית נחשב למשובח שבשמנים, מרכיב חשוב במטבח הים תיכוני וחומר גלם לייצור מוצרים קוסמטיים כגון, סבון, קרמים ומוצרי שער.הפקת השמן נעשית בבית

קרא עוד»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *