סבון טבעי – קפה

האם אתם חושבים פעמיים כאשר אתם מכינים תבשיל שמשאיר על ידיכם ריח של שום או בצל, וחששתם שהריח יידבק בכם במהלך כל היום ….? מחשבות כאלה מגבילות לא פעם את היצירתיות המצויה במטבח.
במיוחד למקרים כאלה, להלן מתכון יעי לסבון טבעי מקפה, ארומטי מאוד ובעל תכונות נפלאות, שמנקה היטב את העור ומזין אותו בלחות. במיוחד לטיפוח עור הידיים בזמן הניקוי .
תערובת השמנים בו נועדה להוסיף הזנה והקפה נועד להוסיף ניקוי עמוק ולנטרל ריח חזק של בצל או כל חומר אחר
 
המתכון:
שמן קלנדולה – 120 גרם
שמן קיק– 70 גרם
שמן קוקוס– 70 גרם
שמן זית – 150 גרם
חמאת שיאה– 250 גרם
כמות המים- 125 גרם
10 גרם קפה טחון
2 מ"ל לבנדר
10 טיפות אקליפטוס
אופן ההכנה :
*** יש להכין סבון על פי ההוראות ועל פי כללי הזהירות המקובלים להכנת סבונים
מכינים את תערובת המים והסודיום הידרוקסיד בזהירות רבה ובמקום מאוורר הייטב
ממיסים את השמנים בסיר כפול
מקפידים על איחוד התערובות בטמפרטורה של 60-70 מעלות
ומערבבים עד להשלמת תהליך הסבוניפיקציה (שלב הטרייס)
מוסיפים קפה ושמנים אתריים
יוצקים לתבניות
לאחר 24 שעות יש לחתוך את הסבון ולייבשו כ 4 -6 שבועות
 

לעוד פוסטים שאולי יעניינו

שמן זית

שמן זית שמן זית נחשב למשובח שבשמנים, מרכיב חשוב במטבח הים תיכוני וחומר גלם לייצור מוצרים קוסמטיים כגון, סבון, קרמים ומוצרי שער.הפקת השמן נעשית בבית

קרא עוד»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *